NOMINAL

moučníky / cukroví

Velikonoční beránek perníkový-bezlepkový

Velikonoční beránek perníkový-bezlepkový

Suroviny

200g bezlepkové mouky Nomix
4 celá vejce
70 g teplé vody (polovinu můžeme
nahradit silnou černou kávou)
130 g oleje
170-180 g hnědého cukru (část
můžeme nahradit 1-2 PL melasy)
1 balíček kypřícího prášku (asi 12 g)
1 ČL kakaa
2-3 ČL perníkového koření
(1-2 PL kandované pomerančové kůry)

Na dohotovení plátky mandlí,
čokoládová poleva 
 

Postup

Málo kde na velikonoční tabuli chybí velikonoční beránek. Nemusí to být vždy obligátní piškotová či mramorová bábovka. Vyzkoušejte třeba perníkového v čokoládovém "kabátku".
Vejce třeme s cukrem a olejem. Máme-li chuť, můžeme přidat 1-2 PL rozmixované kandované pomerančové kůry a ještě chvíli míchat. Zvolíme-li tuto variantu, ubereme trochu cukru.  Mouku Nomix promícháme s kypřícím práškem, prosátým kakaem a kořením. Uvaříme si šálek silné kávy a doplníme vodou. Moučnou směs přidáváme do utřené hmoty střídavě s tekutinou. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Těsto z 200 g Nomixu odpovídá středně velké formě (viz obrázek).
Troubu nahřejeme na 150 °C a pečeme asi 20 min. Poté teplotu zvedneme na 170 °C a dopékáme ještě cca 30 min. (je třeba sledovat, záleží také na velikosti beránka, na typu trouby apod).
Upečeného beránka necháme chvíli chladnout a pak vyklopíme z formy. Můžeme si na dohotovení připravit polevu z kvalitní čokolády a trochy másla. Politého beránka lze ještě posypat mandlovými lupínky. 
Tip: Místo kávy můžeme těstu dodat zcela jinou příchuť přidáním 1 PL nějaké pikantní zavařeniny (marmelády).

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908