NOMINAL

moučníky / cukroví

Perníčky-bezlepkové

Perníčky-bezlepkové

Suroviny

200 g bezlepkové mouky Nomix
1 ks vejce
80 g moučkového cukru
30 g tuku
60 g medu
1/2 PL perníkového koření (skořice,
badyán, hřebíček, anýz, trocha pepře?)
1/2 ČL sody

Postup

Oblíbené pečivo s vůní skořice, badyánu a medu dokáže potěšit nejen mlsný jazýček, ale v rukou šikovného pekaře se promění v malé umělecké dílko.

Med i tuk rozehřejeme a důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto pak zabalíme např. do mikrotenu, aby neokoralo, a uložíme v chladnu (nejlépe aspoň do druhého dne).
Těsto rozválíme na dobře pomoučené ploše (je velmi vláčné) na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujeme tvary. Podsypávát si můžeme třeba hladkou kukuřičnou moukou. Pečeme na plechu (buď s pečným papírem nebo vysypaném) při teplotě asi 160-170°C. Použijeme spodní a horní ohřev, nikoliv horkovzdušný režim, aby se perníčky zapékaly pomalu a postupně. Pečeme asi 12-15 min. (podle velikosti ). Ihned po upečení lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou. Pokud budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem.

Pro inspiraci:
K přípravě cukrové polevy použijeme 140 g moučkového cukru, který přesijeme přes velmi jemné sítko (nebo punčochu), aby neobsahoval velké krystalky, které by nám při zdobení ucpávaly špičku. Cukr ušleháme do pěny s jedním bílkem. Pokud se nám zdá poleva příliš řídká, přidáme trochu cukru. V opačném případě přidáme pár kapek citrónu. Někdo přidává do polevy i trochu škrobové moučky. Polevu naplníme do kornoutku z celofánu nebo jiné zdobičky a ...fantazii se meze nekladou.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908