NOMINAL

hlavní jídla / přílohy

Dýňové bezlepkové noky

Dýňové bezlepkové noky

Suroviny

300 g směsi na jáhlové těsto

350 g dýňového pyré (asi z 400 g
dýně Hokkaidó)

1 vejce

70 ml(g) mléka

Postup

Dýňové pyré si připravíme tak, že dýni důkladně omyjeme a postrouháme potřebné množství dužiny na jemném struhadle (i se slupkou). Na olivovém oleji dusíme asi 20 min.

Pak všechny suroviny (dýňové pyré by nemělo být úplně horké) smícháme, dobře prohněteme a necháme odležet. Z těsta vytváříme nočky, které vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti asi 5-6 minut.

Hotové je promícháme s máslem nebo olivovým olejem a sypeme parmezánem. Takto je můžeme jíst samostatně. Můžeme k nim také přidat nějakou omáčku (např. hříbkovou nebo rajčatovou jako na těstoviny). Také mohou posloužit jako příloha k dušenému masu či zelenině.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908