NOMINAL

hlavní jídla / přílohy

Guacamole s jáhlovými nachos (bezlepkové)

Guacamole s jáhlovými nachos (bezlepkové)

Suroviny

Suroviny na Guacamole:
2 avokada
1 lžíce limetkové nebo
citrónové šťávy
2 rajčata pokrájená najemno
(nebo papriky)

2-3 lžíce jemně pokrájené šalotky

1 stroužek prolisovaného česneku
(může být i sušený)

nať petrželky (i koriandru)
sůl, pepř

pro zjemnění může být 2 PL
zakysané smetany

Na jáhlové "nachos":
300 g směsi na jáhlové těsto
300 g(ml) vody
150 ml mléka
trochu tvrdého sýra na posypání(např.Gouda)

Postup

Quacamole by mohla být pouze avokádovou pomazánkou a „nachos“ jsou připraveny z jáhlového těsta. Uznejte však, že avokádová pomazánka s jáhlovými lupínky zní podstatně méně atraktivně. Inspirace je určitě v Mexiku, ale avokádová pomazánka se už stala v různých obměnách oblíbenou součástí našich jídelníčku. Receptů na pomazánku je celá řada. Některé obsahují i daleko ostřejší ingredience, např. chilli nebo tabasco.

Avokáda omyjeme, rozkrojíme a lžičkou vybereme dužinu do misky. Měla by mít krásně máslovou konzistenci. Zakapeme citrónovou šťávou (zabráníme zhnědnutí). Rozmačkáme vidličkou a přidáme ostatní suroviny. Dochutíme solí a pepřem.
Z jáhlové směsi vypracujeme těsto a necháme chvíli odležet. Poté vyválíme plát (nejsnadněji na lehce mastném povrchu) asi 3–5 mm silný a vykrajujeme pravidelné trojúhelníčky o hraně asi 4 cm. Hustě ukládáme na plech. Potřeme olejem a pečeme v troubě při 190 °C 15–20 min.
5 minut před upečením posypeme trojúhelníčky trochou strouhaného tvrdého sýra.
Pozor. Nejedná se o trvanlivé tortilly jako u pravých „nachos“. Nejchutnější jsou čerstvé.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908