NOMINAL

chleby / pečivo / jemné pečivo

Vánoční bezlepkový ovocný chléb

Vánoční bezlepkový ovocný chléb

Suroviny

Těsto:
230 ml vody
250 g směsi na chléb s lněnou
vlákninou Nominal
20 g oleje
40 ml oleje
10 g čerstvého droždí
1 PL melasy(lehce ochutí i obarví)
Ovocná složka:
200 g fíků
100 g lískových ořechů
100 g pomerančové kandizované kůry
100 g rozinek
1 PL rumu
1 ČL skořice (kdo má rád, může přidat
drcený anýz

Postup

Mnoho českých turistů si z adventních návštěv našich rakouských či německých sousedů přiváží jako suvenýr typické vánoční pečivo – ovocný chléb. Tato velice chutná alternativa vánočního cukroví či štoly je atraktivní jak na pohled, tak chutí.

Fíky nakrájíme na kousky, smícháme s hrozinkami a kousky kandované kůry a můžeme nechat několik hodin stát promíchané se lžící rumu. Před přidáním do těsta  promícháme s kořením.

Umícháme těsto a do něj přidáme ovocný podíl. Hmotnost těsta a hmotnost ovocného podílu by měly být přibližně v poměru 1:1. Hmotu necháme chvíli odpočinout. Pak naplníme dobře vymaštěnou formu na biskupský  chlebíček. Formu s těstem přikryjeme navlhčenou utěrkou a můžeme vložit do temperované trouby (asi 30 °C), aby těsto lépe kynulo. Pečeme při 180 °C cca 45 minut. Aby se povrch chleba pěkně leskl a přitom se nespálil v troubě, chvíli před dopečením můžeme povrch chleba potřít sirupem nebo medem zředěným vodou a ještě chvilku dopéct.

Složení ovocného podílu a vzájemný poměr ingrediencí zvolíme dle osobní chuti. Recept neobsahuje mléko, vejce ani další přidaný cukr (kromě ovoce).

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908