NOMINAL

chleby / pečivo / jemné pečivo

Dalamánky bezlepkové

Dalamánky bezlepkové

Suroviny

500 g směsi  na chléb s lněnou vlákninou
20 g oleje
13 g čerstvého droždí
voda cca 460-465 ml
celý kmín, hrubá sůl

Postup

Domácí pekárnou nebo kuchyňským robotem si necháme umíchat těsto podle základní receptury, jenom vody  trochu ubereme, aby se nám těsto lépe tvarovalo. Můžeme použít kteroukoli směs, ale běžnému dalamánku se bude asi nejvíce podobat směs na chléb se lněnou vlákninou. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a necháme 5 minut odpočinout.

Pro tvarování si ruce potřeme olejem a vykulujeme bochánky (velikost podle našich představ 70–120 g). Ty uložíme na plech. Jejich tvar může být kulatý nebo oválný. Musíme počítat, že těsto není tak snadno tvarovatelné jako běžné pšeničné. Z jedné krabičky směsi (500 g) připravíme asi 1 kg těsta a z něj 12 bulek o hmotnosti přibližně 80 g. Ty se vejdou na jeden plech běžné trouby. Bochánky necháme nakynout (čas dle podmínek kynutí) a ke konci potřeme vodou a posypeme celým kmínem a hrubou mořskou solí (pokud si pečivo zamražujeme, sůl vynecháme). Troubu vyhřejeme na 200 °C a pečeme cca 20 min. Ihned po vsazení dalamánků do trouby postříkáme vnitřní prostor a dalamánky vodou (použijte kropničku s jemným rozprachem vody). Voda se rychle vypaří a pečivo tak získá lesk. 

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908