NOMINAL

recepty ze špaldové mouky'

Špaldový koláč s tvarohem a rebarborou

Špaldový koláč s tvarohem a rebarborou

Suroviny

těsto:
250 g celozrnné špaldové mouky
Nominal jemně mleté
2 PL hnědého třtinového cukru mletého
150 g másla
špetka soli
5 PL vody nebo mléka
1 žloutek
cca 3 g kypřícího prášku
strouhaná kůra z chemicky neošetřeného citrónu
náplň:
500 g tvarohu (1 měkký + 1 tučný)
110 g hnědého třtinového cukru mletého
2 PL zakysané smetany
2 PL instantní rýžové mouky Nominal
1 velké nebo 2 menší vejce
strouhaná kůra z chemicky neošetřeného citrónu

asi 500 g pokrájených stvolů rebarbory
drobenka:
150 g celozrnné špaldové mouky 
Nominal jemně mleté
60 g hnědého třtinového cukru mletého
1 vanilkový cukr
100 g másla
2-3 ČL skořice

Postup

Ze surovin na těsto uhněteme vláčné těsto, které necháme asi 30 min. v chladu odpočinout. Nehněteme příliš!  K přípravě tvarohové náplně také smícháme všechny určené ingredience a chvíli počkáme, než přítomná mouka nabobtná. Doporučujeme použít robot, protože čím je náplň "našlehanější", tím je nadýchanější po upečení. Rebarboru nakrájíme na drobné kousky. Při přípravě drobenky ingredience lehce promačkáváme prsty.
Těsto rozválíme do tvaru pečící nádoby a přeneseme pomocí válečku na vymazný plech. Upravíme okraje. Dno popícháme vidličkou a potřeme tvarohovou náplní. Rovnoměrně poklademe pokrájenou rebarborou a povrch zasypeme drobenkou. Skořici můžeme do drobenky přimíchat nebo jen posypat.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 35 min.  nejlépe na spodní a horní ohřev. 

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908