NOMINAL

recepty ze špaldové mouky'

Špaldové linecké (vegan)

Špaldové linecké (vegan)

Suroviny

105 g celozrnné špaldové mouky Nominal
105 g pšeničné hladké mouky
70 g třtinového moučkového cukru
140 g rostlinného tuku na pečení
1 ČL lněného semínka
1 PL horké vody
vanilkový extrakt či vanilkový cukr
kůru z citrónu
dohotovení: pikantní zavařenina

Postup

Mouky promícháme, přidáme tuk, moučkový třtinový cukr (můžeme vyrobit na kávovém mlýnku z krystalového), vanilkový extrakt (nebo část cukru nahradíme vanilkovým), kůru z chemicky neošetřeného citrónu a 1 PL"kašičky" z lněného semínka. Tu si připravíme tak, že 1 ČL mletého lněného semínka zalijeme 1PL horké vody, promícháme a necháme vychladnout. Rozpustná vláknina lněného semínka nabobtná a vytvoří se "kašička". Všechny suroviny důkladně prohněteme a necháme odležet alespoň 30 min. (klidně i přes noc) v chladnu. Z těsta vyvalujeme plát asi 3 mm silný, ze kterého vykrajujeme tvary a odkládáme na plech. Pečeme asi 12-13 min. při 170 °C.
Hotové sušenky můžeme slepovat pikantní zavařeninou (např. rybízovou). Pak je hezké, když v horní sušence ponecháme otvor. Nebo můžeme horní díl zdobit čokoládou, jinou polevou, oříšky apod. Slepovat lze i různými krémy.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908