NOMINAL

recepty ze špaldové mouky'

Špaldové perníčky

Špaldové perníčky

Suroviny

200 g celozrnné špaldové mouky Nominal
200 g pšeničné hl. mouky
2 celá vejce
150 g moučkového cukru
100 g stolního oleje
60 g tekutého medu
1 1/2 PL perníkového koření (kombinace dle
vlastní chuti, můžete přidat i trochu mletého pepře)
1 ČL sody
možno přidat 1/2 ČL rozdrcené sušené
pomerančové kůry
zdobení:
na bílou "malovací" polevu
140 g moučkového cukru
1 bílek
pár kapek citrónové šťávy

Postup

Cukr, olej a vejce chvíli třeme, přidáme med a postupně vmícháme dobře promíchané suché ingredience. Těsto zabalíme a necháme odležet. 
Těsto rozválíme na plát asi 0,4-0,5 cm a vykrajujeme tvary. Odkládáme na plech s pečícím papírem. Pokud tvoříme různě velké tvary, je dobré dávat na jeden plech vždy tvary podobné velikosti. Pečeme při 180 °C asi 8 minut. Povrch hotového perníčku je matný. Pokud chceme docílit lesklého povrchu, potřeme perníčky ihned po vytažení z pece vejcem.
Pro přípravu polevy cukr opravdu důkladně přesijeme, ať odstraníme větší krystalky. Ty by mohly "zlobit" při zdobení. Cukr umícháme s bílkem. Pokud se nám zdá poleva příliš hustá, můžeme ji zředit několika kapkami citr. šťávy.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908