NOMINAL

recepty ze špaldové mouky'

Velikonoční beránek perníkový

Velikonoční beránek perníkový

Suroviny

200 g špaldové celozrnné
mouky Nominal
100 g oleje
3 vejce
130 g třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
180 g strouhané cukety
2 ČL kakaa
10 g kypřícího prášku
cca 6 g perníkového koření
špetka soli
80 g bílého jogurtu
kůra z 1/2 citrónu (bio)
kandovaná pomerančová kůra
hrst slunečnicových semínek

Postup

Nejprve si uvědomíme, jakou formu na beránka máme a kolik tudíž budeme potřebovat těsta, abychom dávku surovin přizpůsobili. Náš beránek má tělíčko dlouhé asi 22 cm a vejde se do něj cca 550 g těsta.
Nejprve v robotu třeme celá vejce, olej a cukr, dokud se nám nevytvoří hustá hmota. Mouku, kypřící prášek, perníkové koření, prosáté kakao, špetku soli a strouhanou kůru z citrónu promícháme a přidáváme do robotu střídavě s jogurtem. Pro větší vláčnost přidáme najemno nastrouhanou oloupanou cuketu. Kdo má rád, může si do těsta přidat slunečnicová semínka a kandovanou pomerančovou kůru, která s perníkovou chutí výborně ladí.
Těto vlijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C. Po 20 minutách zvýšíme teplotu na 170 °C a dopékáme. Pečení trvá celkem asi 45 min., ale záleží na velikosti formy i na tom, zda máme formu otevřenou či s víkem.

cereální kaše

směsi na chleba

směsi na těsta

bezlepkové recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908