Suroviny
Těsto viz recept Těsto na slaný koláč |
Náplň se žampiony: |
kousek pórku 5-6 větších žampionů 3 vejce 70 g zakysané smetany strouhaný parmezán zelená nať cibulky sůl, pepř, drcený kmín, olivový olej |
Postup
Podle receptu Těsto na slaný koláč si připravíme a předpečeme korpus (15 min).
Kousek pórku nakrájíme a restujeme na olivovém oleji, přihodíme 5-6 větších žampiónů, nakrájených na plátky, trochu drceného kmínu a soli. V misce rozšleháme 3 vejce se 70 g zakysané smetany, přidáme orestované žampióny, pokrájenou zelenou nať cibulky a strouhaný parmezán (může být i jiný sýr). Celé vlijeme do předpečeného těsta a shora ještě posypeme strouhaným sýrem. Okraje těsta můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Pečeme dalších 20-25 min., aby se náplň propekla. Hotový koláč necháme chvíli stát ve formě, teprve pak ho vyklopíme.