Panenský řepkový olej je lisovaný ze semínek řepky českého původu, a to mechanicky za studena. Dále není upravován. Je bohatým zdrojem nenasycených omega-3 a omega-6 mastných kyselin a vitamínu E a K. Má zlatavou barvu a neutrální chuť a vůni. 
Olej je vyráběn mechanickým lisováním semínek řepky za studena. Je tedy 100% řepným produktem.

 

Řepkový olej je výborný do kuchyně. Můžete ho použít téměř pro jakoukoli úpravu kromě fritování. Díky lisování za studena je navíc chuťově výraznější než olej rafinovaný. Je zdrojem esenciálních omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin, jež si organismus neumí vytvořit sám a musí je přijímat ve stravě. Ty se v něm vyskytují v optimálním poměru. Dále pak přírodního antioxidantu tokoferolu.

 

přispívá k udržení optimální hladiny cholesterolu
je účinnou prevencí proti kardiovaskulárním problémům
posiluje imunitu

 

Využití:


Řepkový olej využijete ve studené i teplé kuchyni. Je vhodný na vaření, pečení i pro jinou úpravu, ale neměl by překročit teplotu 180°C, pak totiž ztrácí své zdraví prospěšné vlastnosti. Hodí se do dresinků, marinád a zeleninových salátů, můžete s ním dochutit polévku, náplň či pomazánku.

 

Na kvalitu panenských olejů má výrazný vliv správné skladování. Skladuje v chladnu a temnu max. 9 měsíců. Po otevření schovejte do lednice a spotřebujte do 3 měsíců.

 

 

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR