Suroviny

105 g celozrnné hl. špaldové mouky

105 g pšeničné hl. mouky

180 g rostlinného tuku

70 g třtinového hnědého moučkového cukru

1 ČL rozemletého lněného semínka

1 PL horké vody

kůra z citrónu

zavařenina na  slepení
čokoládová  poleva

Postup

Rostlinný tuk třeme důkladně  s třtinovým  moučkovým cukrem.Ten si můžeme vyrobit rozemletím krystalového třtinového cukru na kávovém mlýnku. Poté přimícháme mouky, kůru z chemicky neošetřeného citrónu a "kašičku" z lněného semínka. Tu připravíme tak, že jemně rozemleté semínko smícháme s horkou vodou a necháme vychladnout. Dobře prohněteným těstem naplníme pevný zdobící sáček a ozdobnou  špičkou  stříkáme na plech s pečícím papírem malé banánky, rohlíčky, esíčka či  kolečka. Pečeme cca 13 min. v troubě  vyhřáté na 170 °C.


Po vychladnutí slepujeme pikantní zavařeninou (např. rybízovou) a namáčíme do polevy z hořké čokolády. Necháme zatuhnout nejlépe na cukrářské mřížce.

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR