Suroviny
60 g špaldové celozrnné jemné mouky Nominal 60 g pšeničné hladké mouky 80 g rostlinného tuku na pečení 50 g mletých slunečnicových semínek 25 g moučkového třtinového cukru 1 ČL mletých lněných semínek 1 PL horké vody |
moučkový cukr s vanilkou na obalení |
Postup
Jemně mletá lněná semínka smícháme s horkou vodou a necháme vychladnout. Slunečnicová semínka můžeme, ale nemusíme, předem lehce opražit. po vychladnutí umeleme. Všechny suroviny spojíme a vyhněteme těsto. Necháme odležet min. 30 minut v chladnu. Tvarujeme rohlíčky a odkládáme na plech. Pečeme cca 13 min. při 170 °C (mírně zrůžoví na spodní části). Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým.
Tip: Do směsi cukru na obalení můžeme přidat i skořici.