Suroviny

Těsto:
240 g celozrnné špaldové mouky Nominal
70 g moučkového třtinového cukru
140 g másla
100 g mandlí mletých
60 g mléka
1 celé vejce
cca 3 g kypřícího prášku
1/2 ČL citrónové kůry 
Krém:
2 žloutky
80 g třtinového cukru
2 limetky - kůta i šťáva
2 balíčky měkkého tvarohu (500 g)
1 smetana ke šlehání
Letní ovoce:
jahody, borůvky, maliny, ostružiny
lze přidat pár plátků loupaných mandlí

Postup

Ingredience na těsto necháme chladné a poměrně rychle z nich uhněteme těsto. Necháme v chladnu min. 30 minut odležet. Těsto pak vyválíme na tloušťku 3-4 mm a plníme vymazané formičky na tartaletky. Dno propícháme vidličkou. Pečeme při 170 °C asi 13 minut. Tyto "košíčky" si můžeme připravit i několik dní dopředu. Krémem plníme až před podáváním. Pouze volíme, zda chceme těsto korpusu spíše křupavější (plníme před podáváním) nebo vláčnější (plníme několik hodin před podáváním a uchováme v chladnu).


Pro přípravu krému ušleháme žloutky s cukrem na páře, přimícháme šťávu a strouhanou kůru ze dvou limetek bez chemického ošetření a tvaroh. Smetanu ušleháme a jemně vmícháme do tvarohové hmoty.
Naplněné tartaletky zdobíme spoustou letního ovoce podle své fantazie a chuti.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR