Proč BIO potravinu?

 

Přestože se vedou polemiky o tom, zda jsou či nejsou zdravější či zda chutnají lépe než potraviny konvenční, s jistotou lze napsat, že jsou tyto potraviny od počátku vyráběny s respektem k životnímu prostředí. Do ekologického zemědělství nepatří umělá hnojiva, pesticidy ani jiné látky nešetrné k přírodě a zdrojům. Kontrolní systém garantuje dodržování určitých pravidel jak producentům surovin, tak jejich zpracovatelům v bioprovozech. Takové potraviny se pak dostanou na váš stůl.

 

BIO není jen způsob stravování, BIO je životní styl.

Použité suroviny:
Skladování:
Průměrné výživové hodnoty:
Balení:
Upozornění:
mechanicky loupaná pohanka BIO
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. 
Energie: 1563 kJ/370 kcal; tuky: 2,6 g; sacharidy: 70 g; vláknina: 4,9 g; bílkoviny: 14 g
300 g
Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce, soju, přidaný cukr.

 

Jak na přípravu?

Kaše je neochucená, sám si volíš, jaké další suroviny či sladidla můžete či chcete použít. Sama neobsahuje žádné alergeny. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Proto ji můžeš připravit ke konzumaci za pár minut. Je vhodná k přípravě na sladko i na slano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná.

Pohankovou kaši si můžeš připravit podle svých vlastních představ. Je jen na tobě, čím si ji ochutíš či jak bude hustá. Ty si volíš, čím ji osladíš a jak sladká bude. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Proto ji můžeš připravit ke konzumaci za pár minut. Je vhodná k přípravě na sladko i na slano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná.

Pohankovou kaši si můžeš připravit podle svých vlastních představ. Je jen na tobě, čím si ji ochutíš či jak bude hustá. Ty si volíš, čím ji osladíš a jak sladká bude. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Proto ji můžeš připravit ke konzumaci za pár minut. Je vhodná k přípravě na sladko i na slano. Je výživná (

 

 

Pár tipů pro její přípravu:

Kaši můžeme zamíchat v BIO mléce, v oblíbeném rostlinném mléce nebo např. v jogurtu s vodou
Použijeme přibližně čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu "doladíme" podle svých představ. Počítáme s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
Dochucovat lze např. medem, obilným či javorovým sirupem
Pokrm lze doplnit čerstvým nebo sušeným ovoce, ořechy a semínky


Do slané kaše pak patří spíše bylinky nebo česnek a použije se podobně jako kukuřičná polenta
Kaši si můžeš připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budeš mít po ruce instantní pohankovou kaši.

 

 

Mohlo by tě zajímat
Plody pohanky jsou trojboké nažky hnědé barvy a pro zpracování na kaši se musí oloupat. Aby si zachovaly co největší množství ceněného rutinu, používáme vždy pohanku loupanou mechanicky. Po tepelném zpracování chutnají po oříškách a tato chuť se projeví i v naší kaši.

 

Proč jíst pohanku? Z pohledu lidské výživy má velmi příznivé složení. Bílkoviny jsou snadno stravitelné s vysokým podílem esenciálních aminokyselin. Tuky zase obsahují nenasycené mastné kyseliny. Je zdrojem vlákniny, vitamínů skupiny B, E, cholinu a celé řady minerálů. Vyznačuje se obsahem bioflavonoidu rutinu, který má, krom jiného, vliv na zdraví našich cév a jejich pružnost a pomáhá snižovat krevní tlak. Jeho účinnost násobí přítomnost vitamínu C, kaše se proto krásně snoubí s čerstvým ovocem či zeleninou.

 

Pohanka je bezlepková a pohanková kaše Nomina je proto VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR