Nové jednoporcové kaše neobsahují pouze obiloviny, ale také suroviny, o jejichž pozitivních účincích na lidské tělo jste možná nevěděli

Nové jednoporcové kaše neobsahují pouze obiloviny, ale také suroviny, o jejichž pozitivních účincích na lidské tělo jste možná nevěděli. Pojďme se na ně podívat.

 

Některé rostliny obsahují zásobní sacharid nahrazující běžně známý škrob. Říká se mu inulin a chemicky se řadí mezi fruktany. Nejbohatší na inulin jsou obvykle kořeny a hlízy rostlin. Najdete jej v rostlinách jako česnek, cibule, topinambur nebo slunečnice. Náš inulin pochází z kořenů čekanky. 

 

Lidské tělo rozkládá škrob pomocí enzymů zvaných amylázy. Enzymaticky bohužel není vybaveno tak, aby bylo schopno rozložit inulin, který tak nemůže být použit jako zdroj energie. Protože je rozpustnou vlákninou, inulin projde tenkým střevem, aniž by byl absorbován. Bakterie tlustého střeva jej však dokáží využít jako zdroj energie. Inulin se chová jako PREBIOTIKUM. Podpora růstu bifidogenní mikroflóry je pro lidské tělo extémně důležitá. Bakterie tlustého střeva poté podporují správnou funkci střev a chrání tělo před různými infekcemi.

 

Inulin dále

-  pomáhá snižovat hladinu triglyceridů v krvi

-  přispívá ke snižování hladiny cholesterolu v krvi

-  zlepšuje citlivost na inzulin

 

Nehodí se pouze pro stravu diabetiků nebo lidí se zvýšenou hladinou cholesterolu, ale pro každého.

 

Inulin najdete v našich jednoporcových kaších Nomina kancelářská Nomina sport.

Blog / Novinky

Máme nový web!

Dali jsme hlavy dohromady a spustili jsme nové webové stránky!

Jednoporcovky Nomina

Tři nové kaše Nomina jsou nachystány tak, aby jednoduše posloužily k přípravě jednoho vydatného pokrmu.

Nesem vám Nominy II.

Druhé vydání našeho občasníku Nominy je tady.

Skrytý lepek v potravinách - na co si dát pozor

Všeobecně platí, že bezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu.

Jak na zdravou snídani

Pojďme si ukázat, jak lze stravou podstatně ovlivňovat naší imunitu, abychom odolali nastydnutí nebo i případné chřipce či angíně.

Využijte výhod nového věrnostního programu.

Čeká na vás spousta nových dárkových předmětů :)

Inulin

Nové jednoporcové kaše neobsahují pouze obiloviny, ale také suroviny, o jejichž pozitivních účincích na lidské tělo jste možná nevěděli

Extruze - Jak se dělá kaše

Jak se vlastně cereálie zpracovávají, aby je bylo možné tak snadno „přetvořit“ na kaši.

Pšeničný deproteinovaný škrob x přirozeně bezlepkové suroviny

Možná, že někteří s bezlepkovou dietou teprve začínáte, někteří ji už nějakou dobu dodržujete a s deproteinovaným pšeničným škrobem se ve výrobcích se...

První příkrmy aneb začínáme s kaší

To nejlepší, nejkomplexnější a nejšetrnější, čím můžeme naplnit bříška našich nejmenších, je bez diskuze mateřské mléko...

Je tady Nomík

Do naší rodinky cereálních kaší přibyl další člen.

Nesem vám Nominy

Naše tisková prvotina, občasník Nominy najdete zde :)

Druhé vydání našeho občasníku Nominy najdete zde :)

Druhé vydání našeho občasníku Nominy najdete zde :)

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR