Přemýšlíte, co bezlepkového udělat sobě nebo dítku na svačinku? Vzkoušejte tyhle bulky ze směsi na chléb. Jako forma poslouží plech na muffiny. Bulky můžeme upéct i plněné.
Těsto: 200 g směsi na chléb s chia semínky 200 g vody 6 g čerstvého droždí 10 g oleje 60 g měkkého tvarohu |
Příklady náplně: sýr čedar + jemně pokrájená jarní cibulka pokrájená naložená sušená rajčatata + olivy + trocha rozmarýnu Dohotovení: vejce na potření, semínka na posyp |
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře prohněteme. Poté necháme asi 5 minut odpočinout. Mezi tím si vymažeme formy na muffiny. Těsto rozdělíme na šest stejných částí. Pokud chceme jenom bulky, kousky těsta skulíme, "omočíme" v semínkách a vložíme do forem. Pokud chceme plnit, zabalíme do kousku těsta cca lžíci náplně (jako plněný knedlík) a vložíme do vymazané formy. Bulky necháme na teplém místě nakynout. Před pečením je možné pro pěknější vzhled bulky potřít rozšlehaným vejcem.
Pečeme při 210 °C asi 17 minut.