Přemýšlíte, co bezlepkového udělat sobě nebo dítku na svačinku? Vzkoušejte tyhle bulky ze směsi na chléb. Jako forma poslouží plech na muffiny. Bulky můžeme upéct i plněné.

Těsto:

200 g směsi na chléb s chia semínky

200 g vody

6 g čerstvého droždí

10 g oleje

60 g měkkého tvarohu

Příklady náplně:

sýr čedar + jemně pokrájená jarní cibulka

pokrájená naložená sušená rajčatata + olivy

+ trocha rozmarýnu

Dohotovení:

vejce na potření, semínka na posyp

Postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře prohněteme. Poté necháme asi 5 minut odpočinout. Mezi tím si vymažeme formy na muffiny. Těsto rozdělíme na šest stejných částí. Pokud chceme jenom bulky, kousky těsta skulíme, "omočíme" v semínkách a vložíme do forem. Pokud chceme plnit, zabalíme do kousku těsta cca lžíci náplně (jako plněný knedlík) a vložíme do vymazané formy. Bulky necháme na teplém místě nakynout. Před pečením je možné pro pěknější vzhled bulky potřít rozšlehaným vejcem.

Pečeme při 210 °C asi 17 minut.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR