Jedná se o směs již tepelně upravených obilovin obohacenou o další nutričně hodnotné suroviny podle zaměření kaše. Je balená v praktických lehkých sáčcích po 60 g, takže je vhodná pro transport. Lze ji snadno využít k rychlé přípravě vydatného pokrmu v práci, ve škole, při tréninku, v přírodě, na dovolené či na cestách obecně. Tato porce uspokojí i velkého jedlíka.


Nomina sportovní je kombinací komplexních snadno stravitelných sacharidů rýže, které dodají energii nejen pro sportovní výkon. Ty jsou v kombinaci s vločkami z bílé quinoi, která bývá pro svou výživovou hodnotu označována jako superpotravina. Zdraví celého organismu pak podporuje rozpustná vláknina inulin, prebiotická látka, která je potravou pro střevní mikroflóru. Kaše je určena pro přípravu s teplým mlékem nebo dnes velmi oblíbeným mlékem rostlinným. Sama je bezlepková, bezlaktózová a vhodná pro vegany.

 

Kaše Nomina sportovní je VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

 

Použité suroviny:

Skladování:
Průměrné výživové hodnoty:
Balení:
Upozornění:
Rýže natural, rýže bílá, vločky z bílé quinoi, rozpustná vláknina inulin, sůl.
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. 
Energie: 1486 kJ/352 kcal; tuky: 2,4 g; sacharidy: 69 g; vláknina: 11 g; bílkoviny: 8 g
60 g
Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce, soju ani přidaný cukr. 

 

Jak na přípravu?
Nominu sportovní si připravíš v misce z obsahu sáčku a 250-270 ml horkého mléka. Můžeš použít i mléko rostlinné. Stačí dobře promíchat a počkat 4-5 minut. Můžeš přidat kousek čerstvého ovoce nebo trochu oblíbených semínek či oříšků. Slazení je na tobě.

 

Chceš vědět víc?
Quinoa je prastarou kulturní plodinou, kterou znali Inkové už před tisíci lety. V současnosti se pěstuje nejen v hornatých oblastech And v Jižní Americe, ale i na některých místech Evropy. Řadíme ji mezi pseudoobiloviny (je podobná např. amarantu). Díky dnešním možnostem analýzy již víme, proč ji měli Inkové ve veliké úctě. Pro svou výživovou hodnotu bývá označována jako superpotravina. Ceněn je vysoký obsah bílkovin (vyžší než u jiných obilovin) se zastoupením všech esenciálních aminokyselin. Je také bohatým zdrojem hořčíku, vápníku, železa a zinku, vitamínu B2, kvalitních mastných kyselin a vlákniny. Má lahodnou chuť, je snadno stravitelná a přirozeně bezlepková.

Celozrnná rýže, nebo u nás častěji rýže natural, je částečně vyloupaná rýže, která si v porovnání s rýží bílou loupanou zachovává mnohem více vitamínů skupiny B, více cenných minerálních látek (železo, hořčík a fosfor) a samozřejmě vlákniny.

V některých rostlinách se nachází zásobní polysacharid, který těmto rostlinám nahrazuje nám známější škrob. Tato látka se nazývá inulin a chemicky se řadí mezi polysacharidy fruktany. Nejbohatší na inulin bývá vždy kořen nebo hlíza rostliny. Najdeme ho v rostlinách jako je česnek, cibule, topinambur či slunečnice. Náš inulin má původ v kořenech čekanky. Jako tzv. rozpustná vláknina projde tenkým střevem, aniž se vstřebává. Ovšem jako zdroj výživy ho umí využít střevní bakterie v tlustém střevu. Inulin se chová jako PREBIOTIKUM. Podpora růstu bifidogenní mikroflóry je pro náš organismus velmi důležitá. Baktérie tlustého střeva přispívají jak ke správné funkci střeva, tak k ochraně před infekcemi. Každá porce Nominy sportovní obsahuje 5g inulinu.

 

Chceš-li se dovědět o inulinu ještě trochu víc, přečti si článek na stránce nominal.cz/wind/index.php?menuId=8&podMenuId=4&edit=22

 

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR