Jedná se o směs již tepelně upravených obilovin obohacenou o další nutričně hodnotné suroviny podle zaměření kaše. Je balená v praktických lehkých sáčcích po 60 g, takže je vhodná pro transport. Lze ji snadno využít k rychlé přípravě vydatného pokrmu v práci, ve škole, při tréninku, v přírodě, na dovolené či na cestách obecně. Tato porce uspokojí i velkého jedlíka.

 

Nominu výletní lze připravit pouze s horkou vodou. Její základ tvoří výživné obiloviny jako oves, ječmen a celozrnná špalda. Ty jsou doplněny sušeným kokosovým tukem. Pro kokosový tuk je charakteristické, že obsahuje přes 50 % mastných kyselin s krátkým nebo středně dlouhým uhlovodíkovým řetězcem. Takové tuky představují pro tělo vhodný rychlý zdroj energie, aniž by ovlivňovaly glykemii. S Nominou výletní jsme tak schopni za pár minut připravit pokrm, který nám dodá sílu pro náš výšlap. Výživovou hodnotu kaše samozřejmě zvyšuje i obsah rozpustné i nerozpustné vlákniny. A v každé porci křupe 5 g semínek chia. 

 

Složení:
ovesné vločky, celozrnná pšenice špalda, ječné kroupy, rýže natural, sušený kokosový tuk (kokosový tuk, mléčný protein), chia semínka, zvlhčující látka: xylitol
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Průměrné výživové hodnoty: Energie 1744kJ/315kcal * tuky 13g * NMK 7,9g * sacharidy 57g * cukry 2g * vláknina 9g * bílkoviny 12g * sůl 0,3g
Balení: 60g
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Upozornění:

Neobsahuje GMO, vejce. Obsahuje lepek.

 

Jak na přípravu?

Nominu výletní si můžete připravit v misce nebo v hrnečku, když smícháte obsahu sáčku a přibližně 240 ml horké vody. Na výlet si ji můžete přinést v termosce. Stačí dobře promíchat a počkat 4-5 minut. Můžete přidat kousek čerstvého ovoce z batohu (jablíčko, mandarinku, banán) nebo hrst malin či borůvek posbíraných cestou. A to je potom mňamka.

 

Chcete vědět víc?

Jednou složkou Nominy výletní je ječmen. Tahle plodina figuruje v lidské výživě už celá staletí. Ví se, že ječná kaše byla v antice pokrmem gladiátorů. Určitě to bylo pro její výživové vlastnosti, i když tomu tak tehdy neříkali. Další složku tvoří oves. Vlákninu ječmene i ovsa tvoří vyvážený poměr mezi složkou rozpustnou a nerozpustnou. Podstatnou část té rozpustné tvoří polysacharid beta-glukan, který je velmi ceněný pro svůj pozitivní vliv na organismus. Pšenice špalda je v kaši použita v celozrnné podobě. 

 

Hnědá rýže, nebo u nás častěji rýže natural, je částečně vyloupaná rýže, která si v porovnání s rýží bílou loupanou zachovává mnohem více vitamínů, cenných minerálních látek a samozřejmě vlákniny.

 

Chia semínka krom jiného obsahují přes 30 % vlákniny, a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují ostatní složky kaše a dělají z ní zdravou a výživnou svačinu nejen na cestách.

 

I přes její nesporné kvality kaše NENÍ VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

 

Více o ječmeni si můžete přečíst v 1. části ze série článků Proč je Nomina cereální?: www.nominal.cz/blog/21-proc-je-nomina-cerealni-i-dil.html

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR