Suroviny
2 vejce |
Postup
Mít doma malou zásobu piškotů, to se vždycky hodí. Dobře nám poslouží jako příloha k jogurtu a jahodám (či jinému ovoci), ale také jako součást dnes velmi oblíbených dezertů italského typu (tiramisu, z ovoce a smetany apod.). Potřebujeme podklad pod vosí hnízda? Nebo máme chuť na rumové kuličky a zbylo nám málo drobečků?
Nejprve oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny. NOMIX, bramborový škrob a kypřící prášek důkladně promícháme a vmícháme do ušlehaných žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těsta.
Piškoty můžeme tvořit malou moka lžičkou na pečící papír nebo těsto můžeme naplnit do zdobícího sáčku s velkou špičkou. Takto můžeme klidně tvořit i podlouhlejší tvary (když se nám to hodí). Jde to jak po másle a za pár minut máme dva plechy piškotů. Pečeme při 170°C asi 10-13 min.
Náš tip:Pokud nám jde pouze o to vytvořit si "materiál " např. pro punčové kuličky, těsto normálně vylijeme na pečící papír a upečeme v tenčí vrstvě nebo ho upečeme ve vysypané formě. Dobu pečení přizpůsobíme. Upečené "korpusy" pak necháme pár dní stárnout a rozemeleme. S drobečky můžeme pracovat jako s "lepkovými" a použít svou oblíbenou recepturu.