350 g bezlepkové mouky Nomix

260 g třtinového cukru

180 ml stolního oleje

5-6 ks vejce (dle velikosti)

140 g bílého jogurtu

250 - 280 g pyré z dýně Hokkaido

cca 15 g kypřícího prášku

1-2 ČL mleté skořice

_________________________

můžeme přidat

70 g vlašských ořechů, strouhanou citrónovou kůru

Postup:

Nejprve si připravíme pyré z dýně Hokkaido. Postrouháme ji na jemném struhadle a chvíli podusíme. Do těsta ji přidáváme vychladlou.

Do mísící nádoby dáme celá vejce, cukr a stolní olej a třeme do pěny. Pak přidáme pyré z dýně. Kypřící prášek promícháme s bezlepkovou moukou Nomix. Přidáváme postupně do cukrové hmoty spolu s jogurtem. Nakonec přimícháme celé ořechy.

Těsto nalijeme na vysypaný plech a vložíme do truby vyhřáté na 150 °C (spodní a horní ohřev). Pečeme asi 20 minut. Poté teplotu zvedneme na 170 °C a dopékáme (ještě cca 30 minut).

Těsto samozřejmě můžeme upéct i muffinových košíčkách. Dobu pečení musíme adekvátně zkrátit.

 

TIP: Koláč můžeme modifikovat přidáním 60 g čerstvého zázvoru, který nastrouháme na jemném struhadle. V tomto případě volíme to nižší množství dýňového pyré.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR