Suroviny

120 g bezlepkové mouky Nomix
20 g kukuřičné hl. mouky
100 g kokosové moučky
100 g másla
80 g moučkového cukru
1 žloutek

Na pařížský krém:
100 g smetany ke šlehání
50 g hořké čokolády
10 g bezlepkové mouky Nomix
1/2 žloutku
80 g másla

 

Postup

Suroviny na těsto dobře prohněteme a necháme odležet min. 30 min. Těsto vyválíme na plát o síle 3 mm. Vykrajujeme spíše drobnější tvary (kolečka, srdíčka, čtverečky apod.), protože budeme slepovat vždy dva k sobě. Pečeme při 170 °C do zrůžovění (cca 10 min).


K přípravě pařížského krému přivedeme k varu šlehačku a v ním rozpustíme čokoládu. Záleží na naší chuti, jakou kvalitu hořké čokolády zvolíme. Přidáme bezlepkovou mouku Nomix, žloutek a provaříme. Vzniklou "kaši" necháme vychladnout. Nakonec postupně přimícháme k našlehanému máslu. Tímto krémem slepujeme vždy dvě půlky k sobě.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR