Suroviny
200 g směsi na jáhlové těsto |
200 g (ml) mléka |
200 g tvarohu |
1 vejce |
2 lžíce kokosové moučky (a trochu na posyp) |
maliny (mohou být mražené) |
cukr třtinový |
kukuřičný škrob |
Postup
Jako úplně jiný typ sladkého moučníku nabízíme jáhlové nočky. Kombinace chuti malin a kokosu se ukázala jako velmi zajímavá. Ochutnejte a přesvědčte se sami!
Ze směsi, mléka, tvarohu, vejce a kokosové moučky připravíme těsto, které necháme chvíli odležet (cca 10 min). V mírně osolené vroucí vodě uvaříme kávovou lžičkou tvarované nočky.
Maliny necháme rozmrazit, prohřejeme je, rozmačkáme vidličkou, podle chuti osladíme třtinovým cukrem (např. muscovado) a můžeme lehce zahustit kukuřičným škrobem. Přidáním PL kvalitního rumu nebo třeba portského rozhodně nic nezkazíme. Do malinového pyré klademe nočky posypané trochou kokosové moučky.