Suroviny

200 g směsi na jáhlové těsto

200 g (ml) mléka
200 g tvarohu
1 vejce
2 lžíce kokosové moučky (a
trochu na posyp)
maliny (mohou být mražené)
cukr třtinový
kukuřičný škrob

 

Postup

 

Jako úplně jiný typ sladkého moučníku nabízíme jáhlové nočky. Kombinace chuti malin a kokosu se ukázala jako velmi zajímavá. Ochutnejte a přesvědčte se sami!

 

Ze směsi, mléka, tvarohu, vejce a kokosové moučky připravíme těsto, které necháme chvíli odležet (cca 10 min). V mírně osolené vroucí vodě uvaříme kávovou lžičkou tvarované nočky.


Maliny necháme rozmrazit, prohřejeme je, rozmačkáme vidličkou, podle chuti osladíme třtinovým cukrem (např. muscovado) a můžeme lehce zahustit kukuřičným škrobem. Přidáním PL kvalitního rumu nebo třeba portského rozhodně nic nezkazíme. Do malinového pyré klademe nočky posypané trochou kokosové moučky.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR