Suroviny
260 g bezlepkové mouky Nomix 50 g hl. kukuřičné mouky 100 g moučkového cukru balíček vanilínového cukru 120 g másla menší vejce 60 g mléka cca 5 g kypřícího prášku citr. kůra |
Postup
Změklé máslo, vejce a cukr řádně utřeme. Poté postupně přimícháme homogenizované suché suroviny střídavě s mlékem. Nezapomeneme ani na citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Těsto necháme cca 30 min. odležet.
Těsto je vhodné k přípravě sušenek na tzv. lisu. Většina má matrici na přípravu věnečků. Můžeme použít i pevný zdobící sáček nebo mlýnek, protlačující těsto přes ozdobné matrice. Pečeme 18-20 min. při 170 °C. Povrch věnečků můžeme přizdobit třeba hořkou čokoládou.