Suroviny

260 g bezlepkové mouky Nomix
50 g hl. kukuřičné mouky
100 g moučkového cukru
balíček vanilínového cukru
120 g másla
menší vejce
60 g mléka
cca 5 g kypřícího prášku
citr. kůra

 

Postup

Změklé máslo, vejce a cukr řádně utřeme. Poté postupně přimícháme homogenizované suché suroviny střídavě s mlékem. Nezapomeneme ani na citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Těsto necháme cca 30 min. odležet.

 

Těsto je vhodné k přípravě sušenek na tzv. lisu. Většina má matrici na přípravu věnečků. Můžeme použít i pevný zdobící sáček nebo mlýnek, protlačující těsto přes ozdobné matrice. Pečeme 18-20 min. při 170 °C. Povrch věnečků můžeme přizdobit třeba hořkou čokoládou.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR