Suroviny
180 g bezlepkové mouky Nomix 20 g hladké kukuřičné mouky |
140 g moučkového cukru |
100 g mletých ořechů |
60 g másla |
menší vejce |
mleté koření: hřebíček, skořice (může být i nové koření) - podle vlasní chuti aspoň špička ČL od každého |
Pařížský krém: |
100 g smetany ke šlehání |
50 g hořké čokolády |
10 g bezlepkové mouky Nomix |
1/2 žloutku |
80 g másla |
Postup
Cukr, vejce a změklé máslo utřeme. Pak přidáme mouku smíchanou s ořechy a pomletým kořením. Kdo má rád aromatičtější, nemusí šetřit. Těsto prohněteme a necháme v chladnu alespoň 1 hod. odležet. Rohlíčkové formičky plníme jen málo, těsto nabyde pečením na objemu. Nejšetrněji fungují formičky silikonové, protože jsou měkké, nemusí se s nimi klepat a nejsou tudíž zlomky.
Na pařížský krém přivedeme k varu šlehačku a v ním rozpustíme čokoládu. Záleží na naší chuti, jakou kvalitu hořké čokolády zvolíme. Přidáme bezlepkovou mouku Nomix, žloutek a provaříme. Vzniklou "kaši" necháme vychladnout. Nakonec postupně přimícháme k našlehanému máslu. Tímto krémem slepujeme vždy dvě půlky rohlíčku k sobě.