Suroviny
85 g bezlepkové moukyNomix 15 g hladké pohankové (kukuřičné) mouky 70 g cukru moučka (vč. vanilkového cukru) 70 g vepřového sádla 25-30 g kakaa
poleva:žloutek + 2PL cukru krupice |
Postup
Cukr, mouky, sádlo a prosáté kakao dobře prohněteme a necháme odležet. Těsto se dobře tvaruje teplé, nevychlazené. Z těsta tvarujeme kuličky, které jemně stlačíme a do středu vyhloubíme důlek (např. druhým koncem vařečky nebo náprstkem po babičce). Do důlku si můžete dát podle vaší chuti lískový oříšek, mandli, trošku oblíbené zavařeniny. My jsme doma důlky plnili žloutkovou polevou utřenou přibližně z 1 žloutku, 2 PL cukru krupice a pár kapek citrónové šťávy.
Koláčky pečeme pomalu, spíše „sušíme“ ve vlahé troubě 150-160 °C asi 20 min.