Suroviny

85 g bezlepkové moukyNomix
15 g hladké pohankové (kukuřičné) mouky
70 g cukru moučka (vč. vanilkového cukru)
70 g vepřového sádla
25-30 g kakaa

 

poleva:žloutek + 2PL cukru krupice

 

Postup

 

Cukr, mouky, sádlo a prosáté kakao dobře prohněteme a necháme odležet. Těsto se dobře tvaruje teplé, nevychlazené. Z těsta tvarujeme kuličky, které jemně stlačíme a do středu vyhloubíme důlek (např. druhým koncem vařečky nebo náprstkem po babičce). Do důlku si můžete dát podle vaší chuti lískový oříšek, mandli, trošku oblíbené zavařeniny. My jsme doma důlky plnili žloutkovou polevou utřenou přibližně z 1 žloutku, 2 PL cukru krupice a pár kapek citrónové šťávy.
Koláčky pečeme pomalu, spíše „sušíme“ ve vlahé troubě  150-160 °C asi 20 min.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR