Směsi na chleba můžeme využít nejen na přípravu chleba v domácí pícce či v troubě, ale také pečiva s charakterem dalamánku. Vyzkoušejte slunečnicové kostky.

400 g směsi na chléb rustikální

370 ml vody

16 g oleje

12 g čerstvého droždí

slunečnicová semínka

1 PL oleje na tvarování těsta 

Postup:

Čerstvé droždí, olej, vodu a směs na chleba dobře prohněteme a necháme několik minut odležet (cca 5). Poté vyklopíme na hladkou plochu, kterou můžeme proti lepení pomastit. Stejně tak si můžeme mírně pomastit i dlaně. Těsto rostlačíme do vrstvy cca 7 cm vysoké do tvaru obdélníku. Povrch těsta hustě posypeme slunečnicovými semínky a zatlačíme je do těsta. Poté pekařskou kartou nebo nožem těsto rozřežeme na 6 přibližně stejných částí - čtverců. Kostky přeložíme na plech s pečícím papírem. Necháme na teplém místě kynout (podle teploty 30 minut i déle). P

Troubu si vythřejeme na 220-230 °C a nakynuté kostky v ní pečeme asi 20 minut.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR