NOMINAL

špaldové recepty

Špaldový crumble s ovocem

Špaldový crumble s ovocem

Suroviny


drobenka:
100 g celozrnné špaldové 
mouky Nominal
70 g hnědého třtinového cukru mletého nebo
cukru moučka
70 g hrubě mletých ořechů či 
neloupaných mandlí
70 g másla
50 g jemných ovesných vloček
ČL skořice
špetka soli
ovocná složka - jablka:
500 g chutných sladkokyselých jablíček
chemicky neošetřený citrón
60 g rozinek
trochu rumu
1/2 ČL skořice
rovná PL kukuřičného škrobu
osladit podle individuální chuti, někomu
stačí cukr z drobenky a jablíček
ovocná složka - švestky:
600 g vypeckovaných švestek
1 BIO citrón (3-4 PL šťávy + kůra) - lze
zaměnit pomerančem
1/2 - 1 PL kukuřičného škrobu
1-2 ČL skořice
1 balíček vanilkového cukru
lze přidat trochu alkoholu

Postup

Vynikajícím zákuskem například po návratu z pořádné zimní procházky, kdy příjemně promrzlí hledáme něco na zub ke kávě, je za tepla servírovaný ovocný crumble.
Pro přípravu drobenky nejprve promícháme všechny suché ingredience a ty pak prsty spojíme s máslem za vzniku drobenky - sypké hrudkovité hmoty.
Jablíčka pokrájíme na kostičky, zalijeme citrónovou šťávou, přidáme citrónovou kůru. Rozinky omyjeme a pokud chceme, můžeme je do rumu namočit na několik hodin nebo rum přidáme na poslední chvíli přímo do ovocné hmoty. Všechno zahříváme v hrnci a důkladně promícháme. Případně dodáme cukr nebo jen vanilínový cukr. Kukuřičný škrob rozmícháme v troše studené vody a vlijeme do ovocné hmoty. Dohromady vše chvíli provaříme, přidáme skořici a rozložíme na dno vymazaného plechu. Povrch posypeme připravenou drobenkou. 
Švestkovou ovocnou složku můžeme připravit za studena. Švestky pokrájíme na čtvrtky, promícháme se skořicí, vanilkovým cukrem a škrobem rozmíchaným v trošce vody. Přidáme citrónovou šťávu a strouhanou kůru a eventuelně 2-3 PL alkoholu. Dobře promíchané rovnoměrně rozložíme na dno zapékací nadoby nebo několika menších. Povrch posypeme drobenkou.
Crumble pečeme ve větší zapékací misce nebo v několika menších. Pečeme při 180°C cca 35 min.
Pokrm servírujeme ještě teplý , ale chutná i studený. Přidat můžeme kopeček vanilkové zmrzliny nebo trochu šlehané smetany.

výrobky

pro zpracovatele

pro gastronomii

recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908