NOMINAL

špaldové recepty

Špaldové vafle II

Špaldové vafle II

Suroviny

480 ml mléka
270 g špaldové celozrnné
mouky Nominal
60 g jemných ovesných vloček
3 vejce
sůl - na každé vejce špetka
6 PL bílého jogurtu řeckého typu
25-30 g třtinového cukru
nebo 3PL medu
6 g kypřícího prášku
3 PL panenského lněného oleje
Ze stodoly

můžeme přidat citrónovou kůru
DOHOTOVENÍ:
ovocný rozvar
cca 200 g ovoce
1 balíček vanilkového cukru
1 ČL kukuřičného škrobu
skořice

šlehaný tvaroh se lněným olejem
250 g polotučného nebo
měkkého tvarohu
3 PL panenského lněného oleje 
Ze stodoly
můžeme přisladit medem

další dochucovadla
jogurt
javorový sirup
med
ořechy, mandle
semínka
ovoce
čokoláda

Postup

Mléko rozšleháme s celými vejci, přidáme cukr nebo tekutý med, sůl a jogurt. Postupně přišleháváme mouku, ovesné vločky a kypřící prášek. Nakonec přidáme olej. Těsto necháme odležet tak 30 minut, aby se stihly namočit drobné vločky. Můžeme jej však zpracovat i za několik hodin.
Vaflovač zahřejeme a pomastíme alespoň před první vaflí např. ghí (přetopeným máslem). Pak už pečeme vafle. Každý kus cca 4 minuty (záleží na velikosti formy). Hotové vafle dozdobíme a jíme pěkně za tepla. Dozdobíme podle chuti.
Tipy z našeho stolu:
1. vafle + meruňkový rozvar+ mandle
Pokrájené meruňky svaříme s vanilkovým cukrem a PL vody. Změklé meruňky zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v troše vody. Hustotu doladíme vodou. Chuť doplníme skořicí.

2. vafle + drobné zahradní ovoce + javorový sirup
3. vafle + banán + strouhaná hořká čokoláda + kokos
4. vafle +  šlehaný tvaroh se lněným olejem inspirovný paní Budwig
5. vafle + bílý jogurt + med + sekané ořechy

výrobky

pro zpracovatele

pro gastronomii

recepty

kde nás najdete?

V velkoobchod P prodejna G gastro S sídlo firmy L lokalizace
Najdete nás i v prodejnách Rossmann, Albert, Lidl

rychlý dotaz

rychlý kontakt

E-mail: info@nominal.cz
adresa:
Vídeň 6
Velké Meziříčí, 59401
Vysočina, Česká republika
další údaje:
IČ: 29317908 / DIČ: CZ29317908