Suroviny
260 g bezlepkové mouky Nomix 50 g celozrnné pohankové mouky 40 g moučkového cukru 60 g třinového cukru 1 vanilínový cukr 1 střední vejce 120 g másla 60 g mléka 4-5 g kypřícího prášku citrónová kůra |
Postup
Pro ty, kteří si chtějí své mlsání ozvláštnit ne zcela typickou surovinou nabízím recept na sušenky, který obsahuje celozrnnou pohankovou mouku.
Změklý tuk, vejce a cukr chvíli třeme. Mouky si promícháme s kypřícím práškem a přidáváme k třené hmotě střídavě s mlékem. Můžeme pro chuť přidat i postrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Těsto necháme odležet asi 30 min.
Sušenky připravíme na lisu nebo můžeme využít zdobící sáček a dělat malé pusinky či tyčinky (je to určitě pracnější :o)). Pečeme při 170 °C 18-20 min. Pokud je uzavřeme v kvalitní dóze, vydrží i několik měsíců.