Suroviny

Těsto:

200 g bezlepkové mouky Nomix
65 g másla
65 g moučkového cukru (včetně
vanilky)
0,8–1 dl mléka
1 žloutek
cca 5 g kypřícího prášku
citrónová kůra

 

Krém:

250 g tvarohu
vanilkový cukr
cca 150 g cukru
4 žloutky

 

ovoce, event. mandlové lupínky
na posypání

 

Postup

 

Suché suroviny promícháme, přidáme povolené máslo, mléko a vejce. Dobře prohněteme a takto připravené těsto necháme odležet asi 1 hodinu v chladnu. V tenčí vrstvě je roztlačíme do formiček na tartaletky. Můžeme také vyválet plát, ze kterého vykrojíme kruhy, které opatrně přeneseme pomocí válečku do formiček. Dno opatrně popícháme vidličkou a dáme péct na 170°C asi 15 min.


Pro přípravu krému si nad párou ušleháme žloutky s cukrem a do vzniklé husté pěny přimícháme tvaroh. Hladký krém, který vyšleháme, můžeme plnit třeba zdobícím sáčkem do vychladlých "korpusů". 


Na krém poklademe ovoce, jahody můžeme rozčtvrtit. Na závěr můžeme přisypat trochu opražených plátků mandlí. Tartaletky necháme v chladnu uležet.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR