Suroviny

150 g bezlepkové mouky Nomix
35 g hladké pohankové mouky
220 g (ml)mléka
5 g kypřícího prášku
35 g hnědého cukru
35-40 g roztopeného másla (cca 4 PL)
1 větší vejce

 

část cukru lze nahradit vanilkovým
můžeme přidat strouhanou citr. kůru

 

Postup

Ve sváteční dny, kdy nikam nespěcháme, si můžeme dopřát pozdnější snídani, která bude určitě chutnat celé rodině. Vafle se hodí také  jako poměrně snadný dezert k svátečnímu obědu.


Nomix, pohankovou mouku, sůl, cukr a kypřící prášek promícháme. Přidáme mléko a vejce a dobře promícháme metlou. Nakonec přimícháme roztopené, ale ne horké máslo. Těsto necháme alespoň 10 minut odstát. Lžící dávkujeme do vymazaného vaflovače a pečeme vafle (dozlatova).


K dohotovení použijeme podle příležitosti a své chuti  javorový sirup, ovoce, jogurt, umíchaný tvaroh, zakysanou smetanu či šlehačku, ořechy nebo mandle.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR