Suroviny

190 g bezlepkové mouky Nomix
50 g kukuřičné mouky hladké
50 g cukru moučka
160 g másla (rostlinného tuku)
100 g mletých ořechů
1 žloutek
na obalení cukr moučka smíchaný
s vanilkovým cukrem

 

Postup

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladnu. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8–1 cm) a kulatou formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Ty pokládáme na vysypaný plech (pokud máme plech s nepřilnavým povrchem, není nutné). Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu je nesundáváme vřelé, jsou v tu chvíli příliš křehké. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru s vanilkou.

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR