Suroviny

120 g celozrnné jemné špaldové
mouky Nominal
120 g pšeničné hladké mouky
160 g rostlinného tuku na pečení
100 g mletých ořechů (vlašské, lískové)
50 g moučkového třtinového cukru 
2 ČL mletého lněného semínka 
2 PL horké vody
na obalování moučkový cukr s vanilkou

 

Postup

Mleté lněné semínko smícháme s horko vodou a necháme vychladnout. Tuto "kašičku" přihněteme k ostatním surovinám, moukám promíchaným s moučkovým cukrem a mletými ořechy. Těsto necháme odležet min. 30 minut v chladnu (můžeme nechat přes noc). Tvarujeme rohlíčky, které odkládáme na plech. Pečeme asi 13 min. při 170 °C. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým. 


Tip: Moučkový třtinový cukr si jednoduše vyrobíme pomletím krystalového na kávovém mlýnku.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR