500 g bezlepkové mouky Nomix

440 ml vody

12-13 g čerstvého droždí

5-6 g soli

8 g cukru

30 ml stolního oleje

 

Postup:

Pro přípravu tohoto chleba je možné využít domácí pekárnu. Na dno nádoby dáme vodu, do ní rozdrobíme droždí, přidáme cukr, sůl, olej a bezlepkovou mouku Nomix. Volíme program jako na bezlepkový chléb ze směsí Nominal, tedy nejraději kolem 120 minut. Máme-li jiný typ domácí pekárny, musíme průběh (tedy i délku) přípravy chleba ovlivnit telotou vody či množstvím droždí.

Chléb je možné samozřejmě připravit i  v běžné troubě. Uhnětené těsto vložíme do dobře vymazané formy. Necháme nakynout (doba kynutí podle teploty okolního vzduchu) a poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 50 minut. Na dno trouby můžeme vložit nádobku s horkou vodou, aby se během pečení vyvíjela pára. 

Ihned po upečení chléb vyklepneme z formy a necháme na mřížce vychadnout.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR