Suroviny

200 g směsi na bramborové těsto
300 g vody
cca 10 středních hub
2-3 stroužky česneku
1 střední cibule
1 PL másla
sůl, pepř, drcený kmín
zelená petrželka

 

Postup

Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.


Jemně pokrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na plátky pokrájený česnek a také chvíli restujeme. Houby nakrájíme na plátky, přidáme k cibulce, osolíme, přidáme drcený kmín a restujeme do změknutí. Uvařené noky spolu s houbami ještě chvíli restujeme. Dochutíme pepřem event. dosolíme a přidáme sekanou zelenou petrželku. Na talíři můžeme sypat strouhaným parmazánem.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR