Suroviny

200 g bezlepkové mouky Nomix
120 g medu
80 g moučkového cukru
1/2 vaječného žloutku
2 ČL mléka
na špičku ČL sody
Na krém:
máslo
karamelové Salko
Na posyp:
ořechy

 

Postup

Ze surovin na těsto si trpělivým hnětením připravíme těsto podobné konzistence jako těsto na domácí těstoviny. Pokud se nám zdá příliš lepivé, můžeme přidat trochu mouky. Necháme odležet alespoň 2 hodiny. Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 3 cm. Pečeme  v troubě na 160-170 °C. Vychladlá kolečka slepujeme krémem, který si připravíme tak, že utřeme 3 díly másla a 1 díl karamelového Salka. Povrch "dortíku" také namažeme tenkou vrstvou krému a otlačíme v nahrubo posekaných ořechách. 

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR