Suroviny
Noky z 200 g směsi na jáhlové těsto |
200 g sýra s modrou plísní (Niva) |
200 ml sladké smetany |
2 kuřecí prsa |
Sůl, pepř, petrželka |
Olivový olej |
Postup
Sladkou smetanu prohříváme v hrnci a postupně přidáme nahrubo postrouhaný sýr s modrou plísní a necháme rozpustit na omáčku. Dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí prsa pokrájíme na malé kostky, posolíme (můžeme popepřit, můžeme přidat lisovaný stroužek česneku) a zakápneme olivovým olejem. Vše řádně promneme a můžeme nechat i nějakou dobu odležet (není nutné). Poté jako minutku osmahneme na horké pánvi a spolu s trochou posekané petrželky vmícháme do sýrové omáčky. Podáváme s horkými noky (viz základní recept na přípravu noků).