Suroviny

100 g směsi na jáhlové těsto
100 g měkkého tvarohu
100 g mléka
1 vejce
Meruňky

 

Postup

 

Ingredience důkladně promícháme a necháme asi 10 min. odležet. Meruňky omyjeme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Těsto znovu prohněteme a tvoříme malé knedlíčky. Z těsta vyválíme silný váleček, nakrájíme na špalíčky, každý prsty lehce roztlačíme a zabalíme kousek meruňky. Podsypáváme si např. hl. kukuřičnou moukou. Knedlíčky vaříme asi 7 min. v mírně osolené vodě. Horké pocukrujeme, postrouháme tvarohem a přelijeme přepuštěným máslem. Můžeme přidat i skořici.

 

Tip: Máme-li k dispozici spíše drobné ovoce (jahody, maliny, rybíz, jostu, apod.) , můžeme ze stejného těsta připravit malé nočky. Ty vaříme asi 4-5 min. a hotové přelijeme omáčkou z horkého ovoce (ovoce chvíli prohřejeme, přidáme trochu cukru nebo medu, lehce zahustíme špetkou kukuřičného škrobu, můžeme dochutit skořicí či vanilkou).

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR