Přejít na obsahovou část stránky

Recepty

Mazanec ze špaldové mouky

Velikonoční mazanec ze špaldové mouky je tradičním pečivem jarních svátků, který si ale můžete dopřát nejen na Velikonoce.

Postup

  1. Příprava kvásku: Do vlažného mléka dejte lžíci cukru a rozdrobte kvasnice. Nechte asi 10-15 minut vzejít.

  2. Mezitím si v míse vyšlehejte změklé máslo, žloutky a zbytek cukru do hladké směsi.

  3. K ušlehanému máslu přidejte kvásek a ostatní suroviny, kromě rozinek a mandlí. Zpracujte hladké a vláčné těsto, které se netrhá.

  4. Na závěr do těsta zakomponujte rozinky v rumu a mandle. Těsto nechte kynout.

  5. Můžete nechat kynout buď přes noc v lednici, nebo na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto, které kyne v lednici, bude chutnější.

  6. Z vykynutého těsta vytvarujte dva bochánky a nechte je ještě jednou vykynout na plechu.

  7. Pečení: Před pečením je pomažte máslem. Troubu předehřejte na 200 °C, vložte mazance a po 5-10 minutách snižte teplotu na 160 °C a dopékejte dalších asi 30 minut.

  8. Po vytažení z trouby potřete mazance teplým rozpuštěným máslem s rumem.

Mazanec ze špaldové mouky

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti