Recepty
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Recepty
Objevte kouzlo našich nafoukaných ořechových rohlíčků – lehoučkých, křehkých a uvnitř dutých, které se v ústech doslova rozplynou. Tyto rohlíčky, připomínající svou texturou rakvičky, zaujmou svou poctivou oříškovou chutí. Jsou ideálním svátečním dezertem, který zmizí z mísy dřív, než vychladne.
Ořechy pomeleme, smícháme s moukou, sodou a cukrem. Přidáme máslo a vypracujeme vláčné těsto. Necháme odpočinout.
Těsto plníme do rohlíčkových formiček. Plníme jen do půlky, protože jsou to rohlíčky nafoukané a zvětší svůj objem.
Pečeme při 160 °C asi 15 min. Rohlíčky se nafouknou a uvnitř zůstanou duté. Charakterově se trochu podobají rakvičkám. Jsou jako dech. Jen se po nich zapráší. Vynikající je kombinace s čerstvě našlehanou smetanou.
Náš tip: Pro přípravu doporučujeme silikonovou formu na rohlíčky. Vzhledem ke své křehkosti se snadno a spolehlivě vyklápějí.