Přejít na obsahovou část stránky

Recepty

Sádlové důlkové koláčky (bez lepku)

Připravte si neodolatelné koláčky s kakaovým těstem, které se snadno tvaruje a nabízí prostor pro vaši kreativitu při plnění. Užijte si vůni domácího pečení a potěšte své chuťové pohárky kombinací křehkého těsta a vaší oblíbené náplně.

Postup

  1. Cukr, mouky, sádlo a prosáté kakao dobře prohněteme a necháme odležet. Těsto se dobře tvaruje teplé, nevychlazené.
  2. Z těsta tvarujeme kuličky, které jemně stlačíme a do středu vyhloubíme důlek (např. druhým koncem vařečky nebo náprstkem po babičce). Do důlku si můžete dát podle vaší chuti lískový oříšek, mandli, trošku oblíbené zavařeniny. My jsme důlky plnili žloutkovou polevou utřenou přibližně z 1 žloutku, 2 PL cukru krupice a pár kapek citrónové šťávy.
  3. Koláčky pečeme pomalu, spíše „sušíme“ ve vlahé troubě při 150-160 °C asi 20 min.
Sádlové důlkové koláčky (bez lepku)

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti