Všechny uvedené výrobky jsou vyrobeny extruzí – technologickým procesem, při kterém jsou suroviny zpracovány tepelno-mechanickým namáháním. Tento proces působí na potravinu velmi krátce, takže dochází k minimálním ztrátám nutričně významných látek, které nevydrží delší zahřátí. Zpracované mouky jsou vlivem zahřátí sterilní a obsahují minimální množství vody. Tím je zaručena vysoká trvanlivost bez použití jakýchkoliv konzervačních činidel.


speciální bezlepkové směsi na chleby, drobné a jemné pečivo, cukroví

  • směs na chléb s celozrnnou pohankou
  • směs na chléb s lněnou vlákninou
  • směs na chléb rustikální
  • směs na drobné pečivo rustikální
  • směs na drobné pečivo s lněnou vlákninou
  • univerzální směs na jemné pečivo a cukroví NOMIX

Pro pekaře a cukráře, kteří se chystají spustit a nebo už provozují bezlepkovou výrobu, jsou tyto připravené směsi nejlepší volbou na vytvoření kompletního bezlepkového sortimentu nebo doplnění sortimentu stávajícího. Výroba s použitím směsí je velice rychlá a jednoduchá a díky velkému množství připravených receptů dává nepřeberné možnosti při sestavování sortimentu. 

 

ŠPALDA loupaná, špaldová mouka

Prastará odrůda pšenice, ceněná pro svou lehkou stravitelnost. Nabízíme z vlastní produkce na Českomoravské vrchovině ve vysoké potravinářské kvalitě.


instantní mouky - obilninové

  • pšeničná
  • pšeničná celozrnná
  • ovesná
  • žitná celozrnná
  • pohanková
  • kukuřičná
  • rýžová

Instantní obilninové mouky jsou v potravinářském průmyslu využívány jako zahušťovadla, zlepšující přípravky do těst, kde především zvyšují vaznost vody, jako nosiče aromat, nosiče koření, jsou součástí instantních omáček, polévek a nápojů. Jsou rovněž součástí panád pro průmyslové použití. Mohou se využívat k „zlehčení“ různých pomazánek a krémů.


vlákniny

  • jablečná
  • kukuřičná
  • pšeničná

 

Dnes se pomocí vlákniny snažíme bojovat proti civilizačním chorobám. Je vědecky prokázáno, že lidé, kteří pravidelně zařazují do své stravy potraviny obsahující vlákninu, trpí méně často kardiovaskulárními chorobami a rakovinou tlustého střeva a konečníku. Některé součásti dietní vlákniny mají schopnost zadržovat vodu, a tak zvyšovat objem stolice, která pak snáze prochází střevním traktem a napomáhá normální střevní funkci. Z toho důvodu je účinná v léčbě zácpy. Vláknina se také výborně uplatňuje při redukčních dietách – zaplní žaludek a omezuje pocit hladu, zlepšuje zažívání a urychluje vyměšování.

 

Z technologického pohledu má přídavek vlákniny příznivý vliv na zvyšování vaznosti vody ve výrobku, prodlužuje tak jeho trvanlivost a zvyšuje výtěžnost těsta. Je vhodná také jako přísada do ovocných náplní sladkého pečiva, kde omezuje roztékání náplně po zahřátí.

 

kompletní směsi určené pro další zpracování

  • kompletní pekařské směsi určené pro přípravu krémů, náplní a těst
  • hotové produkty k odběru a použití ve vašem gastroprovozu

 

 

 

Pro zpracovatele

Mouky a směsi pro výrobce a zpracovatele.

Pro gastronomii

Hotové produkty do vašeho provozu.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR