Recepty

Velikonoční věnec (bez lepku)

Objevte dobrotu, která nejen skvěle chutná, ale také krásně zdobí váš stůl – mazanec upečený ve formě!

Postup

  1. Suroviny na těsto smícháme najednou. Konzistence těsta se vyvíjí postupně, takže ji do požadované podoby upravujeme až po 7 až 10 minutách hnětení. Jako poslední přidáváme rozinky, kandovanou citrusovou kůru a mandle. Rozinky před použitím omyjeme a osušíme. 
  2. Bohaté těsto s rozinkami, mandlemi a pomerančovou kůrou uložíme do "dortové" formy se středem.
  3. Povrch uhladíme a necháme kynout. Je možné zapíchnout do těsta rovnoměrně čtyři obarvená vejce (ale můžeme si věnec dozdobit až po upečení). Povrch potřeme před pečením rozšlehaným vejcem.
Velikonoční věnec (bez lepku)

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti