Suroviny

80 g celozrnné špaldové mouky
hladké Nominal
80 g pšeničné hl. mouky
100 g rostlinného tuku na pečení
80 g mletého třtinového cukru
100 g kokosové moučky
1ČL lněného semínka
2 PL horké vody

krém:
100 ml rostlinného mléka
15 g vanilkového pudinku
(kukuřičného škrobu)
25 g třtinového cukru
50 g rostlinného tuku na pečení
1PL kokosové moučky
1PL rumu

 

Postup

 

Lněné semínko rozemeleme na moučku a zamícháme s horkou vodou. Vznikne "kašička", kterou necháme vychladnout. Všechny ingredience na těsto vč. lněné kašičky promícháme, důkladně prohněteme a necháme odpočinout min. 30 minut v chladnu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme tvary (kolečka, čtverečky, lístečky,..). Krémem pak budeme po dvou slepovat. Pečeme opatrně při 170 °C asi 13 minut do mírného zrůžovění.


Krém si připravíme takto: pudinkový prášek rozmícháme v rostlinném mléce i s cukrem a pomalu zahříváme. Postupně se nám vytvoří hustý pudink, ten necháme vychladnout za průběžného míchání, aby se na povrchu nevytvořil tuhý škraloup.


Kokosovou moučku semeleme v kávovém mlýnku na jemnou mouku. Promícháme ji s tukem a postupně přidáme "pudinkovou kaši". Tukový krém tzv. nastavíme. Přidáme tolik pudinku, kolik nám chutná. Dochutíme rumem. Tento krém lze modifikovat i přidáním kakaa (cca 1 ČL).


Vychladlé sušenky slepujeme vychladlým krémem. Necháme odležet. 


Tip: Pokud netrváte na veganské verzi, můžete rostlinný tuk nahradit máslem a lněnou kašičku 1 žloutkem.

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR