Suroviny
TĚSTO: 480 ml mléka |
DOHOTOVENÍ: med, ořechy, mandle, semínka, ovoce,čokoláda |
Postup
Mléko rozšleháme s celými vejci, přidáme cukr nebo tekutý med, sůl a jogurt. Postupně přišleháváme mouku, ovesné vločky a kypřící prášek. Nakonec přidáme olej. Těsto necháme odležet tak 30 minut, aby se stihly namočit drobné vločky. Můžeme jej však zpracovat i za několik hodin.
Vaflovač zahřejeme a pomastíme alespoň před první vaflí např. ghí (přetopeným máslem). Pak už pečeme vafle. Každý kus cca 4 minuty (záleží na velikosti formy). Hotové vafle dozdobíme a jíme pěkně za tepla. Dozdobíme podle chuti.
Tipy z našeho stolu:
1. vafle + meruňkový rozvar+ mandle
Pokrájené meruňky svaříme s vanilkovým cukrem a PL vody. Změklé meruňky zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v troše vody. Hustotu doladíme vodou. Chuť doplníme skořicí.
2. vafle + drobné zahradní ovoce + javorový sirup
3. vafle + banán + strouhaná hořká čokoláda + kokos
4. vafle + šlehaný tvaroh se lněným olejem inspirovný paní Budwig
5. vafle + bílý jogurt + med + sekané ořechy
Videorecept:
https://www.youtube.com/watch?v=KirizYcw4gk&list=PLrJDLdYQgaE5m81S4mQrAMM5dnmc9sgxh&index=6&t=0s