Suroviny

Noky z 200 g směsi  na bramborové těsto

4 mrkve
1 velká cibule
Česnek (čerstvý nebo sušený)
1 mladá cuketa
Bylinková sůl, pepř
Olivový olej
3 snítky rozmarýnu (nebo sušený podrcený)

 

Postup

 

Cibuli pokrájíme na kostičky, hodíme na pánev se lžící olivového oleje a restujeme se špetkou soli do mírného zežloutnutí. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme bylinkovou solí, přidáme lisovaný čerstvý nebo sušený česnek (podle své chuti) a 2-3 snítky rozmarýnu. Promícháme, chvíli restujeme, pak podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme asi 10 min. Mezitím prokrojíme podélně cuketu a nakrájíme na tenká „půlkolečka“. Po deseti minutách přihodíme k mrkvi a chvíli dusíme společně (cuketa je hotová velmi rychle). Na závěr přimícháme k hotové zelenině teplé uvařené noky (viz základní recept na noky). Do směsi také můžeme přidat na kostičky nakrájené orestované nebo jen prohřáté tofu.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR