Suroviny

500 g syrových brambor
50 g směsi na bramborové těsto

 

Postup

 

Brambory najemno nastrouháme a smícháme se směsí na bramborové těsto. Necháme asi 10 minut odležet. Plech, pekáček či remosku si vymažeme nejlépe sádlem, ale můžeme použít  i olej.  Hmota nám zhoustne, ale je stále docela řídká, takže ji snadno rozetřeme v tenké vrstvě (max. 1 cm).  Pečeme při 170-180 °C, dokud  povrch (hlavně okraje) pěkně nezezlátne (35-40 min). Po několika minutách pečení ještě povrch, který už bude mít jemnou kůrku, potřeme troškou tuku.
Hotovou placku nakrájíme na čverce, sypeme moučkovým cukrem a mletým mákem. 


Tip: Výborná je i  varianta slaná s česnekem a majoránkou přímo v těstě a vyškvařenou slaninkou na polití.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR