Hledáte rychlou svačinku, nutričně vyváženou snídani? Držíte bezlepkovou dietu? Pak je naše kaše Nomík to, co Vám doporučujeme.

Kaše je vyrobena ze dvou přirozeně bezlepkových surovin, prosa a rýže. Protože k její výrobě používáme rýži loupanou (bílou), má nížší obsah vlákniny a je velmi šetrným zdrojem energie ve formě komplexních sacharidů. Díky těmto vlastnostem je vhodná i pro ty, kteří ze zdravotních důvodů musí množství vlákniny ve stravě omezit. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však svoji výživovou hodnotu. Kaše má jemnou konzistenci, příjemnou chuť a lehkou stravitelnost.

 

Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Pouze obiloviny.

Použité suroviny:     

Skladování:

 

Průměrné výživové hodnoty:

 

Balení:

Upozornění:

60% rýže loupaná, jáhly

Při relativní vlhkosti do 75%, teplotě do 30°C, chránit před přímým sluncem.

Energie: 1563 kJ/367 kcal; tuky: 2,2 g; sacharidy: 78 g; vláknina: 2,4 g; bílkoviny: 8 g

300 g

Neobsahuje lepek, mléko, vejce, soju, GMO, přidaný cukr

Kaši Nomík si můžete připravit podle svých vlastních představ. Je jen na Vás, čím si ji ochutíte nebo jak bude hustá. Vy si volíte, čím si ji osladíte a jak sladká bude. Pár tipů pro její přípravu:

- kaši lze míchat s horkým mlékem, ořechovým mlékem (kokosovým, mandlovým, aj.), rostlinným mlékem, ale i s vodou či jogurtem
- ke slazení není jen cukr, nabízí se med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale přirozeně nasládlou chuť má i běžné mléko
- ke kaši se hodí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvé, dobře ochutí i sušené                                                                      - hodit se může i trocha koření, skořice je samozřejmostí, ale vyzkoušet lze třeba špetka hřebíčku a jiné

- nesmíme zapomenout na oříšky a semínka
- pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu či domácí zavařeninu
- nezapomeňte, že si hustou kaši můžete připravit i "na slano". Pak se do ní hodí třeba nějaké zelené bylinky nebo česnek.
- Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce kaši Nomík.

 

Co by Vás mohlo zajímat

NĚCO O RÝŽI

Jsem cestovatelka. Do Vaší kaše přijíždím často až z daleké Asie. Mám ráda krajinu, kde je teplo a vlhko. Takovým zemím se říká tropické. Na světě se pěstuje spousta druhů. Třeba kulatozrnná rýže na rizoto, lepkavá rýže na nákypy či horská rýže basmati. Já, i všichni mí příbuzní máme rádi vodu. Rosteme prakticky v bažině. Vypadám jako husté trsy trávy, která má na konci každého stébla spoustu rýžových zrnek. Když přijde čas sklizně, voda odteče. A takhle je možné sklízet i 3x do roka. Celá čtvrtina lidí na naší planetě se živí hlavně rýží.

NĚCO O JÁHLÍCH

Rostliny na poli byste si klidně spletli s hustou, vyšší trávou. Však je to taky moje příbuzná.  Neoloupaným semínkům se říká proso. Známé zobání pro ptáčky. Oloupaná zrnka mají v češtině jméno jáhly. Jsem chutná, výživná a zdravá potravina, která nasytí každé bříško. Pro naše praprababičky jsem byla nejužívanější obilovinou. Jáhlové kaše a nákypy nechyběly v žádné kuchyni. Můžu být i ve Vaší kaši.

 

Cereální kaše Nomík je vhodná pro CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR