Hledáte rychlou svačinku, nutričně vyváženou snídani? Držíte bezlepkovou dietu? Pak je naše kaše Nomík to, co Vám doporučujeme.
Kaše je vyrobena ze dvou přirozeně bezlepkových surovin, prosa a rýže. Protože k její výrobě používáme rýži loupanou (bílou), má nížší obsah vlákniny a je velmi šetrným zdrojem energie ve formě komplexních sacharidů. Díky těmto vlastnostem je vhodná i pro ty, kteří ze zdravotních důvodů musí množství vlákniny ve stravě omezit. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však zároveň svoji výživovou hodnotu. Kaše má jemnou konzistenci, příjemnou chuť a lehkou stravitelnost.
Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Pouze obiloviny.
Složení: |
rýže loupaná, jáhly |
Skladování: | Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem. |
Průměrné výživové hodnoty: | Energie 1563kJ/367kcal * tuky 2,2g * NMK 0,3g * sacharidy 78g * cukry 0,3g * vláknina 2,4g * bílkoviny 8g * sůl <0,01g |
Balení: | 300g |
Trvanlivost: | Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců. |
Upozornění: |
Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce. |
Jak na přípravu?
Nebojte se experimentovat!
Kaše Nomík není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Kaše žádné alergeny neobsahuje. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut. Kaši si můžete připravit podle svých vlastních představ. Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní cereální kaši Nomík.
Pár tipů:
|
Kaše není jen na kaši
Výrobek můžete použít také
- k zahušťování polévek či omáček
- jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
- k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)
Mohlo by vás zajímat
NĚCO O RÝŽI
Jsem cestovatelka. Do Vaší kaše přijíždím často až z daleké Asie. Mám ráda krajinu, kde je teplo a vlhko. Takovým zemím se říká tropické. Na světě se pěstuje spousta druhů. Třeba kulatozrnná rýže na rizoto, lepkavá rýže na nákypy či horská rýže basmati. Já, i všichni mí příbuzní máme rádi vodu. Rosteme prakticky v bažině. Vypadám jako husté trsy trávy, která má na konci každého stébla spoustu rýžových zrnek. Když přijde čas sklizně, voda odteče. A takhle je možné sklízet i 3x do roka. Celá čtvrtina lidí na naší planetě se živí hlavně rýží.
NĚCO O JÁHLÍCH
Rostliny na poli byste si klidně spletli s hustou, vyšší trávou. Však je to taky moje příbuzná. Neoloupaným semínkům se říká proso. Známé zobání pro ptáčky. Oloupaná zrnka mají v češtině jméno jáhly. Jsem chutná, výživná a zdravá potravina, která nasytí každé bříško. Pro naše praprababičky jsem byla nejužívanější obilovinou. Jáhlové kaše a nákypy nechyběly v žádné kuchyni. Můžu být i ve Vaší kaši.
Cereální kaše Nomík je vhodná pro CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.