Hledáte rychlou svačinku, nutričně vyváženou snídani? Držíte bezlepkovou dietu? Pak je naše kaše Nomík to, co Vám doporučujeme.
Kaše je vyrobena ze dvou přirozeně bezlepkových surovin, prosa a rýže. Protože k její výrobě používáme rýži loupanou (bílou), má nížší obsah vlákniny a je velmi šetrným zdrojem energie ve formě komplexních sacharidů. Díky těmto vlastnostem je vhodná i pro ty, kteří ze zdravotních důvodů musí množství vlákniny ve stravě omezit. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však svoji výživovou hodnotu. Kaše má jemnou konzistenci, příjemnou chuť a lehkou stravitelnost.
Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Pouze obiloviny.
Použité suroviny: Skladování:
Průměrné výživové hodnoty:
Balení: Upozornění: |
60% rýže loupaná, jáhly Při relativní vlhkosti do 75%, teplotě do 30°C, chránit před přímým sluncem. Energie: 1563 kJ/367 kcal; tuky: 2,2 g; sacharidy: 78 g; vláknina: 2,4 g; bílkoviny: 8 g 300 g Neobsahuje lepek, mléko, vejce, soju, GMO, přidaný cukr |
Kaši Nomík si můžete připravit podle svých vlastních představ. Je jen na Vás, čím si ji ochutíte nebo jak bude hustá. Vy si volíte, čím si ji osladíte a jak sladká bude. Pár tipů pro její přípravu:
- kaši lze míchat s horkým mlékem, ořechovým mlékem (kokosovým, mandlovým, aj.), rostlinným mlékem, ale i s vodou či jogurtem
- ke slazení není jen cukr, nabízí se med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale přirozeně nasládlou chuť má i běžné mléko
- ke kaši se hodí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvé, dobře ochutí i sušené - hodit se může i trocha koření, skořice je samozřejmostí, ale vyzkoušet lze třeba špetka hřebíčku a jiné
- nesmíme zapomenout na oříšky a semínka
- pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu či domácí zavařeninu
- nezapomeňte, že si hustou kaši můžete připravit i "na slano". Pak se do ní hodí třeba nějaké zelené bylinky nebo česnek.
- Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce kaši Nomík.
Co by Vás mohlo zajímat
NĚCO O RÝŽI
Jsem cestovatelka. Do Vaší kaše přijíždím často až z daleké Asie. Mám ráda krajinu, kde je teplo a vlhko. Takovým zemím se říká tropické. Na světě se pěstuje spousta druhů. Třeba kulatozrnná rýže na rizoto, lepkavá rýže na nákypy či horská rýže basmati. Já, i všichni mí příbuzní máme rádi vodu. Rosteme prakticky v bažině. Vypadám jako husté trsy trávy, která má na konci každého stébla spoustu rýžových zrnek. Když přijde čas sklizně, voda odteče. A takhle je možné sklízet i 3x do roka. Celá čtvrtina lidí na naší planetě se živí hlavně rýží.
NĚCO O JÁHLÍCH
Rostliny na poli byste si klidně spletli s hustou, vyšší trávou. Však je to taky moje příbuzná. Neoloupaným semínkům se říká proso. Známé zobání pro ptáčky. Oloupaná zrnka mají v češtině jméno jáhly. Jsem chutná, výživná a zdravá potravina, která nasytí každé bříško. Pro naše praprababičky jsem byla nejužívanější obilovinou. Jáhlové kaše a nákypy nechyběly v žádné kuchyni. Můžu být i ve Vaší kaši.
Cereální kaše Nomík je vhodná pro CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.